Wraz z nadejściem wiosny startuje największe i najpopularniejsze w Polsce wydarzenie kulinarne Restaurant Week. Zbliżająca się edycja odbędzie się pod hasłem #FoodFeelsGood i potrwa blisko trzy tygodnie – od 23 marca do 10 kwietnia. Na Gości spragnionych najlepszych doświadczeń restauracyjnych czeka popisowe 3-daniowe menu #SpozaKarty oraz Prezenty od Partnerów Festiwalu. To wszystko dostępne w festiwalowej cenie 59 zł. Można już dokonywać rezerwacji na stronie https://RestaurantWeek.pl/ lub wygodnie w aplikacji https://app.rclb.pl. Sprawdź festiwalowe restauracje w Poznaniu!
- Jedzenie ma ogromny wpływ na to, jak czujemy się na co dzień. Co, z kim i gdzie jemy, sprawia, że nasze emocje mogą być bardziej radosne czy spokojniejsze. Stąd pomysł na kampanijne hasło edycji #FoodFeelsGood, która dedykowana jest dbaniu o siebie i swoich najbliższych oraz generowaniu dobrych emocji poprzez jedzenie.
Co nowego?
W Festiwalu weźmie udział blisko 400 najlepszych restauracji z 14 największych aglomeracji w całej Polsce. Grono festiwalowych regionów w tej edycji poszerzyło się o dwa dodatkowe miasta. Po raz pierwszy Goście zarezerwują stoliki w Radomiu i Częstochowie! Wśród poznańskich festiwalowych restauracji znajdziemy: Do Środka, Magazyn Food Concept, Bulwar, Nifty No.20, Lokalna Wino – Kuchnia i Przyjaciele, ORZO, Why Thai, Twoja Wina i wiele innych. Podczas wiosennej edycji nie zabraknie debiutantów, zarówno jeśli chodzi o restauracje, jak i o nowe składniki w festiwalowych menu.
Unikalne dania #SpozaKarty
Najlepsze restauracje przygotowały specjalne popisowe menu składające się z przystawki, dania głównego i deseru, które będzie dostępne w specjalnej festiwalowej cenie 59 zł. Każdy pełnoletni Gość Festiwalu otrzyma w prezencie także festiwalowy koktajl Martini Fiero & Kinley Tonic Water.
Menu wiosennej edycji zaskakuje! Chefowie wykazali się niezwykłą kreatywnością przy przygotowywaniu festiwalowych dań spoza karty bogatych w super składniki takie jak błonnik, antyoksydanty, foliany, witamina D, magnez czy produkty fermentowane! Popis ich umiejętności i talentu zaskoczy, zachwyci, zadba o najlepsze kulinarne wspomnienia wielu Gości oraz ich dobre samopoczucie. Już sama lektura menu potwierdza, jak starannej selekcji składników dokonali jego autorzy. Jest sezonowo i przede wszystkim zdrowo, stąd sporo nowalijek, owoców i warzyw, w wielu ciekawych odsłonach. Jest bardzo szeroki wybór ryb i owoców morza bogatych w witaminy i składniki odżywcze jak np. białko, cynk czy kwasy omega-3. Wśród nich: okra, dorsz, halibut, sandacz, czy pstrąg, ośmiornice, krewetki, małże i kalmary. Jest polska dziczyzna i najlepszej jakości wołowina. Propozycje menu są na tyle ciekawe, że trudno będzie dokonać wyboru!
Nie przegap Restaurant Week
W ofercie festiwalowej tradycyjnie dostępne będą dania wegetariańskie i wegańskie, mięsne i rybne. Miejsca w wybranej restauracji można już rezerwować na stronie Festiwalu https://restaurantweek.pl/ lub wygodnie w aplikacji https://app.rclb.pl. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w restauracji podczas Restaurant Week jest przewidziana na 90 minut. Festiwal pozostaje wierny filozofii #SzanujJedzenie. Dzięki wcześniejszemu wyborowi menu przy dokonywaniu rezerwacji online, marnowanie żywności w restauracjach ograniczone jest do minimum.