Wege jest trendy

Prowadzenie zdrowego trybu życia staje się coraz popularniejsze, a wegetarianizm i weganizm rozprzestrzeniają się w niezawodnym tempie. Coraz częściej spotykamy się z osobami, które popierają lub praktykują taki styl życia. Do wykreowania trendu przyczyniły się m.in. media, influencerzy oraz organizacje proekologiczne i restauracje, które wprowadzają do menu coraz więcej dań wegańskich i wegetariańskich.

Dowodem popularności tego zjawiska mogą być również wydarzenia takie jak Wege Festiwal, który w ubiegły weekend przyciągnął na Międzynarodowe Targi Poznańskie tłumy ludzi. Organizatorzy i firmy, które zaprezentowały swoją działalność podczas Festiwalu, zapewniły przybyłym gościom masę doznań – przede wszystkim tych smakowych. Uczestnicy mieli okazję spróbować potraw z wielu zakątków świata. Oprócz przysmaków azjatyckich, czy meksykańskich, dużą popularnością cieszyła się kuchnia ulicy, szczególnie hot dogi w odsłonie wege, które przyciągały nie tylko smakiem, ale i warstwą wizualną. Wege Festiwal to oprócz smakołyków stanowiska z przeróżnymi kosmetykami i środkami do pielęgnacji, których forma wykonania różni się od tych tradycyjnych.

Wege Festiwal to nie tylko święto wszystkich wegetarian i wegan. To również idealna okazja do poznania tego stylu życia i być może przełamania stereotypów wśród osób, które na co dzień nie mają z nim styczności. Licznie przybyli Poznaniacy i goście z całej Polski mogli przekonać się, że potrawy przygotowane z bezmięsnych składników są równie ciekawe i gwarantują niezwykłe doznania smakowe.

Zdjęcie: Pixabay

Udostępnij!
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pocket

Podobne posty

Skontaktuj się z nami!

Kto pyta nie błądzi

flesz.wnpid@gmail.com

Zapisz się do newslettera Flesza

Bądź na bieżąco z nowościami w akademickim świecie i otrzymuj od nas podsumowania tygodnia!

* Pole obowiązkowe